Experții trag un semnal de alarmă împotriva adăugării de lapte în cafea. Sigur, gustul cafelei cu lapte este mai bun, însă pot exista și consecințe asupra sănătății, potrivit Karlsruhe Insider.
Cafeaua simplă are multiple beneficii pentru sănătate. Dacă adaugi lapte, automat crești semnificativ numărul de calorii din băutura ta preferată de dimineață. Deși poate părea benefic, acest lucru reduce și așa-numitul efect antioxidant al cafelei.
Antioxidanții sunt importanți pentru a ajuta corpul uman să se protejeze de boli. Cafeaua ajută, de asemenea, la reciclarea mai rapidă a celulelor din organism sau la eliminarea anumitor componente ale celulelor deteriorate din organism. De fapt, cafeaua fără lapte are și un efect pozitiv asupra sănătății cardiovasculare.
Persoanele care beau cafea neagră în mod regulat își reduc riscul de a dezvolta anumite boli de inimă. Și ficatul are, de asemenea, beneficii enorme de la cafea.
Prin urmare, cafeaua fără lapte ajută și la pierderea în greutate, deoarece stimulează arderea grăsimilor și poate fi consumată ca supliment în cadrul unor diete.
Adaugi lapte în cafea? Experții trag un semnal de alarmă
E important de menționat că, dacă ești un consumator de cafea cu lapte, nu e ceva grav dacă nu te lași de acest mix. Totuși, trebuie să fii conștient de faptul că acest lucru va duce la pierderea unora dintre beneficiile pentru sănătate ale cafelei.
Experții recomandă, de asemenea, utilizarea alternativelor în locul laptelui convențional. Laptele degresat sau laptele vegetal poate fi, de asemenea, mai sănătos decât laptele integral obișnuit, care este plin de grăsimi. De asemenea, trebuie să ai grijă când adaugi zahăr în cafea.
Nu numai că zahărul este în general considerat nesănătos, dar anulează unele dintre beneficiile pentru sănătate ale cafelei. Din acest motiv, este mai bine să nu savurezi cafeaua cu lapte și zahăr.
După ce ai aflat aceste lucruri, probabil că te vei gândi de două ori înainte să mai adaugi cafea în lapte. Sau, măcar, vei încerca să scazi cantitatea adăugată.